Carne de vita canadiana infestata cu E.Coli

Statele Unite s-au confruntat cu o problema foarte serioasa in aceasta toamna. Carnea de vita produsa de o companie mare din Canada era infestata cu E. Coli, bacteria care provoaca dureri mari de stomac, gastrita si ulcer. Carnea a ajuns in mai multe state din America.

Spanac cu Listeria

Tot in septembrie, Statele Unite s-au confruntat si cu Listeria, o bacterie care se transmite prin produse alimentare contaminate. Ea da nastere la listerioaza, o infectie foarte grava care se trateaza greu, cu antibiotice puternice. Si cand te gandesti ca totul poate pleca de la un aliment foarte sanatos, cum este spanacul.

Carne de sobolani in pietele londoneze

BBC a realizat un reportaj si a descoperit ca una din cea mai populara piata din Londra vindea cantitati mari de „carne periculoasa” de sobolani. Trebuie sa mentionam ca nu sobolanii sunt o problema – carnea lor este considerata delicatesa in tari precum Thailanda sau India, dar felul in care este comercializata, ce poate imprastia virusi foarte periculosi.

Oua cu salmonella

Nici ouale nu sunt niste produse atat de sigure precum credeai. Peste 2.000 de persoane s-au imbolnavit de la ele in Statele Unite. Ai grija de unde le cumperi si tu.

Branza italieneasca cu Listeria

Un alt scandal produs de aceasta bacterie. Branza italieneasca de la Frescolina a imbolnavit zeci de oameni, dintre care trei au si decedat.

Mango din Mexic cu salmonella

Peste 15 state s-au confruntat in luna august cu acest virus din cauza unor fructe importante din Mexic. Peste 100 de persoane s-au imbolnavit.

KFC cu salmonella

In aprilie, lantul de fast-food a fost nevoit sa plateasca 8,3 milioane de dolari unei familii din Statele Unite pentru ca fetita lor in varsta de 7 ani a luat virusul dupa ce a mancat la ei. Din nefericire pentru ea, s-a ales si cu grave leziuni ale creierului si cu un scaun cu rotile.