Cei care au recurs la restrictia de calorii merg pe principiul ca daca iti iei doza zilnica de nutrienti din alimente slab calorice, vei trai mai mult si vei fi mult mai sanatos. Guru-ul acestui stil de viata este cercetatorul Roy Walford, care a si scris o carte pe aceasta tema, “Dieta pentru 120 ani”. 

Acesta sustine ca dieta lui scade considerabil riscurile de atac de cord, diabet, atac cerebral, cancer si echilibreaza nivelul de insulina si glucoza din sange. 

Cei care au recurs la aceasta dieta au eliminat complet din meniul lor graul, glutenul, produsele lactate, zaharul, carnea si chiar apa de la robinet. Mananca doar cat sa isi potoleasca foamea si iau suplimente nutritive pentru un tonus excelent, ca sa evite carentele de nutrienti.

Ei nu-si gatesc mancarea prea tare, asa ca fara gratar, prajeli sau cuptor. Fie mananca raw vegan, fie isi gatesc alimentele la abur. 

Micul dejun consta intr-un suc proaspat de fructe sau un bol de cereale natural, combinate cu fructe proaspete. Niciodata ceai sau cafea.

Pentru gustarea dintre mese, ei isi fac un shake proteic sau mananca niste fructe uscate, iar pentru pranz, legume facute la aburi.

Cina consta intr-un fel de mancare vegetarian, care poate sa contina si peste.

Aparent, aceasta dieta este foarte sanatoasa, insa in unele cazuri poate duce la dezechilibre grave. Anorexia este unul din cele mai mari capcane in care cad adeptii ei.