In cuve metalice foarte mari, tone de resturi de carne de porc (ce ramane dupa ce se alege cotletul, slanina si sunca) se amesteca cu lichidul roz ramas dupa stoarcerea carnii de pui. La asta se adauga conservanti, arome si coloranti, iar compozitia astfel formata este bagata in tuburi din plastic, iar ceea ce rezulta se numeste crenvurst.

De parca scenariul nu ar fi destul de negru, crenvurstii contin si foarte multa sare, iar consumati in exces duc la hipertensiune arteriala, accident vascular cerebral si boli de inima.

Consumati in exces, sunt de-a dreptul dezastruosi pentru sanatate. Exista studii care au confirmat ca acestia maresc riscurile de cancer la intestin. Vezi mai jos care sunt doar cateva dintre substantele deosebit de periculoase, continute de hot dogs.

E 250 - nitrit de sodiu

Acest aditiv este responsabil de cancerul la intestin. Folosit in prepararea crenvurstilor, dar si a celorlalte mezeluri, acesta mareste timpul de valabilitate al produsului si mentine culoarea rosie a carnii. Din pacate, cand ajunge in stomac reactioneaza cu aminoacizi si duce la formarea de N-nitrozamine, care sunt foarte cancerigene.

E 451 - trifosfaţii de potasiu si de sodiu

Sunt saruri sintetice, incolore, care actioneaza ca stabilizatori si emulsie - confera hot-dogului o textura ferma, le mentine aciditatea si permite uleiurilor sa se amestece cu apa. E 451 exista deopotriva si in compozitia detergentilor, a cauciucului si a antigelului.

E 301 - ascorbat de sodiu

Este o forma de vitamina C care mentine aciditatea din hot dog, mentine culoarea rosie a carnii si accelereaza procesul de vindecare. In doze mici, nu cauzeaza probleme, insa consumat in cantitati mai mari, poate cauza iritatii ale pielii.


Iti recomandam sa urmaresti si video-urile de mai jos, dar atentie: iti vor taia pofta de hot dog pentru totdeauna!