Incercam sa respectam toate regulile de nutritie pe care le-am invatat de pe internet, din mass-media, de la familie si prieteni, dar ajungem deseori sa ne dam seama ca toate aceste reguli se contrazic si nu mai stim ce sa facem. Motivul pentru care aceastea se contrazic este pentru ca fiecare persoana este diferita, incepand de la obiectivele sale pana la preferintele alimentare si constitutia fizica. Astfel ca, desi cele mai multe reguli sunt in general valabile, este posibil sa nu ti se aplice si tie.

Aceasta este premisa de la care pleaca food coachingul, care incearca sa creeze un plan individual, caracteristic fiecarei persoane in baza obiectivelor propuse, indicatorilor organismului si preferintelor alimentare.

Care este diferenta dintre un nutritionist si un food coach
"Nutritionistul mizeaza pe atingerea obiectivelor clientilor in baza respectarii valorilor nutritionale ale alimentelor, combinarilor alimentare si alte notiuni ce tin de nutritie in general. Food coach-ul creaza un plan personalizat pentru fiecare persoana, pornind de la indicatori si caracterisitici individuale ale fiecarei persoane si pana la dezvoltarea unui sistem de motivare si schimbare comportamentala a clientului", ne explica Mihaela Costin, nutritionist si NLP Practitioner la NutriShape.

Astfel, un food coach urmareste sa creeze o legatura personala cu clientul, sa-i elimine orice obsesie alimentara si sa-l ajute sa-si insuseasca o noua filosofie alimentara. De asemenea, food coach-ul creaza strategii de gestionare a situatiilor sociale, cum ar fi mancatul emotional sau mancatul pe ascuns.