Importanta micului dejun este data de faptul ca, atunci cand te trezesti, corpul tau are nevoie de vitamine si minerale pentru a incepe sa functioneze. Conform specialistilor, un mic dejun copios iti poate mari randamentul zilnic cu aproximativ 30%

Iata care sunt beneficiile unui mic dejun sanatos:

• Un mic dejun bogat in vitamine si minerale ii ofera corpului tau energía de care are nevoie inca de la primele ore ale zilei.
• Te poate ajuta sa-ti controlezi pofta de mancare pe toata durata zilei, astfel ca persoanele care obisnuiesc sa manance dimineata nu vor manca in plus intre mese, ci vor fi tentate sa respecte principalele mese ale zilei.
• Iti imbunatatete memoria si capacitatea de concentrare, deoarece iti stimuleaza metabolismul si procesul de ardere al caloriilor.

Dezavantaje daca sari peste micul dejun

Daca nu am reusit sa te convingem de importanta micului dejun, iti prezentam efectele negative pe care le are asupra organismului tau lipsa lui din programul zilnic:

• Atunci cand nu mananci dimineata, te simti mult mai obosita, lipsita de putere de concentrare si indispusa, efecte cauzate de lipsa glucozei, principala sursa de energie a organismului. De asemenea, deficitul de glucoza determina organismul sa arda alte rezerve energetice, care cauzeaza multiple modificari in functionarea metabolismului.

• Conform unor studii realizate pe copii si adolescenti, lipsa micului dejun este un factor ce contribuie la aparitia obezitatii. Explicatia este simpla: lipsa mesei principale produce o senzatie de foame accentuata, care duce la consumul de alimente mai putin sanatoase.

Trei  idei pentru micul dejun de zi cu zi

1. Prima varianta de alimente pe care le poti consuma dimineata pentru a te bucura de un mic dejun sanatos si satios este sa alegi o portie de fructe (un kiwi, o banana sau un suc de portocale proaspat pregatit), la care poti adauga 2 felii de paine integrala prajita, cu branza proaspata sau marmelada light. De asemenea, poti consuma si o cana cu ceai sau lapte degresat ori un iaurt degresat.

2. Poti opta pentru o ceasca cu afine proaspate , un suc de portocale, o felie de paine cu jambon, un iaurt natural sau o ceasca de cafea sau lapte . Acestea te ajuta sa-i oferi corpului energia de care are nevoie si reprezinta un mic dejun potrivit chiar si pentru perioada in care esti la dieta.

3. O alta varianta de mic dejun light, dar energic poate fi alcatuita din: un suc de morcovi si portocale, un iaurt natural cu germeni de grau, o felie de paine integrala cu marmelada de fructe rosii si o cana cu ceai verde.

Sursa: Cosmohispano.com