Beneficiile iaurtului

Iaurtul intareste sistemul imunitar, datorita continutului de fosfor si apa, mai exact 88% din continutul unui iaurt este apa. Persoanele care sunt predispuse la osteoporoza trebuie sa consume cel putin un iaurt pe zi.

Exista trei tipuri de iaurturi: normal, sarac in grasimi si degresat. Iaurturile cu un continut scazut de grasimi sau cele degresate sunt recomandate pentru persoanele care sunt la dieta sau celor care isi doresc sa reduca nivelul de colesterol din sange.

Unele persoane au probleme in digestia lactozei, un carbohidrat din produsele lactate si lapte, din cauza deficientei de lactoza din organism. O forma sanatoasa de a-i oferi corpului tau cantitatea de calciu necesara este consumul unui iaurt pe zi.

Iaurtul ajuta bacteriile benefice pentru organism sa se multiplice, ceea ce inseamna ca vei ajuta procesul de digestie al alimentelor sa se imbunatateasca si vei preveni infectiile stomacale.

Sfaturi pentru a include iaurtul in dieta ta zilnica

Daca nu iti place sa consumi iaurt simplu, dar vrei sa profiti de beneficiile acestuia, iata cum il poti include in meniul tau zilnic:

  • inlocuieste maioneza si sosurile pentru salate cu iaurt
  • preapara-ti inghetata din iaurt si fructe
  • opteaza pentru crema de iaurt in loc de crema de branza.

De asemenea, ca sa profiti din plin de beneficiile iaurtului opteaza pentru iaurturile naturale, simple. Iar in locul iaurtului cu fructe care iti face cu ochiul la magazin, prepara-ti tu unul adaugand in iaurtul simplu fructele preferate.