Cercetatorii au dovedit ca exista legaturi intre anumite alimente si organele corpului. Studiile efectuate de ei au scos la iveala ca acestea sunt cele mai bune tratamente in cazul imbolnavirii organelor cu care se aseamana.

Morcovii si ochii

Nu stim daca v-ati dat seama, dar daca taiati un morcov, forma acestuia pe interior este exact ca forma ochiului – arata fix ca pupila, irisul si liniile radiale. Iar stiinta confirma ca morcovii accentueaza circulatia sanguina si functionalitatea ochilor. Contin beta-caroten, vitaminele A si C, care ne ajuta sa ne mentinem o vedere sanatoasa.

Rosia si inima

O rosie nu doar ca are aceeasi culoare ca inima, dar are si patru compartimente. Acidul folic continut de rosii ajuta la productia de celule rosii in maduva osoasa si, astfel, stimuleaza transportul oxigenului prin sange. Rosiile actioneaza, asadar, ca o inima, nici nu e de mirare ca seamana atat de bine.

Nucile si creierul

Nucile au o emisfera dreapta si una stanga si sunt inchise intr-o coaja tare, fix ca un creier uman, aparat de cutia craniana. Asemanarea nu este intamplatoare – ele ajuta la functionarea creierului, stimuleaza memoria si ajuta la vindecarea bolilor mintale.

Vinetele, avocado, perele si uterul

Forma lor este intocmai ca forma uterului, dar acestea au un rol important in mentinerea unui sistem reproducator sanatos si ajuta la echilibrarea hormonilor din corp. Mai mult, stiai ca unui avocado ii ia 9 luni de zile ca sa ajunga de la floare pana la fruct? :)

Boabele de fasole si rinichii

Daca ai probleme renale, asigura-te ca incluzi in alimentatia ta si fasolele. Acestea vindeca si sustin activitatea rinichilor.

Ceapa si celulele umane

Asa cum lacrimile provocate de ceapa curata ochii, asa si ceapa ajuta la curatarea deseurilor din toate celulele organismului. Este antiinflamator si antiseptic si are proprietati de curatare a sangelui. In plus, ajuta la eliminarea nisipului din urina, impiedica retentia de apa si curata colonul. 

Citricele si sanii

Portocalele, grepfruitul, mandarinele arata exact ca si glandele mamare ale femeii si contribuie la sanatatea sanilor.