1. Graham Elliot
Chef Graham Elliot este un bucatar talentat, cunoscut si pentru rolul sau de la MasterChef US, dar greutatea l-a impiedicat mereu sa faca tot ce si-a dorit. El a declarat ca s-a luptat toata viata cu kilogramele in plus si ca a ajuns sa nu poata sa intre in masina, sa-si lege sireturile sau sa se joace cu copiii sai. Ca sa slabeasca, el a recurs la o masura mai drastica: si-a facut o operatie de micsorare a stomacului.

2. José Andrés
José Andrés este un bucatar de origine spaniola care detine in prezent mai multe restaurante in Statele Unite, mai exact in Washington, Beverly Hills, Las Vegas, South Beach si Dorado. El si-a facut ucenicia alaturi de Ferran Adria la restaurantul El Bulli si a predat fizica culinara la Harvard. In urma cu cativa ani, pe cand cantarea 126 de kilograme, Chef Jose a decis ca e timpul sa slabeasca. A si reusit sa scape de 18 kilograme printr-o metoda simpla: si-a micsorat portiile. Concret, el a continuat sa manance toate alimentele preferate, fara exceptii, doar ca in portii de tapas – foarte mici, suficiente cat sa-si satisfaca pofta si foamea. Nu a renuntat nici la unt, nici la paine, in schimb s-a asigurat de fiecare data ca le alege pe cele mai calitative. De asemenea, in meniul lui zilnic au intrat fructele, legumele si... exercitiile fizice.

3. Rocco DiSpirito
Este un chef american cunoscut ca autor si vedeta de televiziune. El a slabit 23 kilograme in 2014 dupa o dieta creata chiar de el. Aceasta se numeste "Pound a day diet" si presupune scaderea in greutate cu 450g in fiecare zi. Ca sa obtina acest lucru zi de zi, Chef Rocco a avut o alimentatie slaba in calorii si carbohidrati si bogata in proteine, completata de un program riguros de exercitii fizice. Acum, are un fizic de invidiat.

4. Tom Kerridge
Tom Kerridge este un chef cunoscut din Marea Britanie, cu stele Michelin, carti de gatit si restaurante foarte bine cotate. El a reusit sa slabeasca 38 kilograme in 2013 si 2014, renuntand la doua obiceiuri nesanatoase din viata lui: alcool si carbohidrati. Ca activitate zilnica, practica inotul.

5. Art Smith
Este cunoscut ca chef-ul personal al lui Oprah. Art Smith a fost diagnosticat cu diabet in 2010 si a inceput sa urmeze o dieta stricta, cu ajutorul careia a si slabit 45 de kilograme. Ulterior, el a publicat si o carte in care a explicat in ce consta noul sau meniu: a renuntat la mancarurile procesate, a facut mai mult sport si a mancat multe salate. De asemenea, el a avut 6 mese mici pe zi.

Tags: chefi, dieta, slabire