Cand tii dieta, alimentele cu putine grasimi si putine calorii sunt printre cele mai vanate. Daca la prima categorie poti include multe fructe si legume care au marele avantaj de a nu avea grasimi, la categoria “bunatati fara calorii” e mai greu sa gasesti personaje. Totusi, exista cateva ingrediente care nu vor dezechilibra balanta atunci cand le consumi fara sa exagerezi.

Ierburi si condimente

Crezi ca daca pui un praf de sare sau niste patrunjel nu conteaza? Ei bine, si acestea pot adauga calorii. Exista, insa, si unele ingrediente din aceasta categorie care intra pe lista buna. Mararul proaspat are, de exemplu, zero calorii. Cu o conditie: sa nu pui mai mult de 5 fire. In schimb, acelasi numar de fire de patrunjel adauga 2 calorii la portia de mancare. Si usturoiul are calorii: 1 catel = 4 calorii. Iar o lingurita de scortisoara, paprika sau pudra de curry vor adauga 6-7 calorii la mancare.

Citeste si: 10 alimente de baza pentru dieta Dukan

Fructe si legume cu calorii negative

Toate legumele si fructele contin calorii, dar sunt cateva care ca au calorii negative, adica provoaca organismul sa arda mai multe calorii decat ingeram prin consumarea lor pentru ca au nevoie de mai multa energie din partea corpului pentru a fi descompuse in procesul de digestie. Pe lista acestor alimente minune intra: merele, grepfrutul, mango, lamaia, capsunele, telina, castravetii, salata verde, broccoli, varza, sparanghelul, conopida, spanacul, ceapa sau dovlecelul.

Citeste si: 5 alimente care au un continut mult prea mare de zahar

Alimente care ard grasimile

Mai exista o lista cu produse bune pentru dieta. Aceea a alimentelor care accelereaza metabolismul, adica puterea cu care organismul arde caloriile consumate. Printre acestea sunt laptele, ardeii iuti, ceaiul verde, cafeaua, carnea de pui sau somonul. Aceste alimente contin calciu, cofeina sau capsaicina, ingredinete care cresc bataile inimii si temperatura corpului, influentand metabolismul prin arderea mai rapida a grasimilor.