A tot fost declarat fie fruct, fie leguma, iar controversa continua sa starneasca opinii in randul nutritionistilor si a botanistilor. Discutia a ajuns, in anul 1983, la Curtea Suprema a Statelor Unite, unde a fost declarat oficial leguma. 

Orice ar fi, un lucru este cert: rosia este un aliment minune pentru organism si, pe cat este de delicioasa, pe atat este de buna pentru sanatatea noastra. 

Una din cele mai importante proprietati ale rosiilor este prezenta din plin a licopenului, un antioxidant foarte puternic care lupta cu numeroase forme de cancer: la prostata, san, vezica urinara, pancreas, plamani si piele, cervical, ovarian, uterin, intestinal.

Pe langa licopen, rosiile contin si o cantitate considerabila de vitamina C, vitamina A, potasiu si fier. Caloriile sunt in schimb putine - aproximativ 22, la un procent de 95% apa.

Suntem convinsi ca te-am convins sa iti umpli cosul de cumparaturi cu rosii, asa ca iti recomandam si 3 retete delicioase si usor de facut cu acest aliment-minune :)