Fasolea
O portie de fasole in fiecare zi ii ajuta pe cei care au diabet de tip 2 sa tina sub control nivelurile de zaharuri din sange si reduce riscul de infarct. Fasolea este recomandata diabeticilor datorita indexului glicemic scazut. Din cauza combinatiei de carbohidrati benefici, proteine slabe si fibre solubile, fasolea regleaza nivelurile de zahar din sange.

Fulgii de ovaz
Un mic dejun pe baza de fulgi de ovaz este benefic pentru diabetici, tinand sub control nivelurile de zahar din sange. Un tip de fibra regasita in ovaz, Beta-Glucan, face minuni pentru cei care sufera de diabet. Ovazul este bun pentru inima si contine fibre solubile ce incetinesc eliberarea glucozei in sange, regland astfel nivelul de zaharuri din organism.

Legume cu frunze verzi
O dieta bogata in legume cu frunze verzi reduce riscul de diabet de tip 2. Spanacul, napii, varza alba si furajera, broccoli, laptucile - toate aceste legume sunt sarace in calorii si carbohidrati. Cel putin o portie si jumatate de legume verzi pe zi reduce diabetul cu pana la 14%.

Citricele
Conform celor mai recente studii, diabeticii sufera de carenta de vitamina C, prin urmare citricele bogate in antioxidanti sunt o idee excelenta pentru o gustare. Grepfrutul, portocalele, lamaile si lamaile verzi au proprietati asemanatoare cu insulina, fiind benefice pentru cei care sufera de diabet de tip 2.

Vezi mai multe alimente care previn diabetul pe Mediafax.ro!
 

Tags: alimente, diabet