Ardeii iuti

Medicii au explicat in repetate randuri efectul radical al ardeilor iuti. Acestia provoaca delir indus de caldura din doua metode. In primul rand, sunt endorfinele eliberate brusc. Apoi, ardeii iuti sunt din aceeasi familie botanica cu cartofii, tutunul si cu matraguna- (familia Solanaceae). Efectele tutunului nu sunt foarte puternice, insa supradoza de fructe de cartofi sau de matraguna duce la delir si apoi moarte.

Nucsoara

Probabil ai mai auzit pana acum ca este psihoactiva. La un consum de 5-15 grame de nucsoara, s-ar putea sa te trezesti cu halucinatii dupa 3-6 ore de la ingerare. Asa ca, ai mare grija cum o consumi.

Painea de secara

Este vorba de cea mucegaita. Aceasta contine una din cele mai comune ciuperci de cereale, numita ergot, care contine ergotamica, substanta din care se face si una din substantele din care se face LSD-ul. Consumul de paine de secara mucegaita duce, pe langa delir, la convulsii si chiar moarte.

Cafeina

Un studiu britanic efectuat in 2009 a scos la iveala ca oamenii care consuma 3 cani de cafea pe zi pot ajunge sa halucineze. Explicatia este simpla: cafeina ridica nivelul de cortizol (hormonul stresului) care poate da stari halucinogene.