Laptele nu e singura sursa de calciu, in ciuda opiniei generale. Cele mai puternice alimente din acest punct de vedere sunt legumele, care, consumate chiar si in cantitati mici, contin doze mari de calciu. 

Inainte sa vezi care sunt acestea, iara care sunt dozele zilnice recomandate:

  • Adolescenti si tineri adulti: 1200 si 1500 mg calciu/zi.
  • Femei 25-50 ani: 1000 mg
  • Femei gravide sau care alapteaza: 1200 - 1500 mg 
  • Femei trecute de 60 de ani: 1500 mg 
  • Barbati: 1000 mg 
  • Batrani > 65 de ani: 1500 mg

1. Semintele de chia 

Cantitate pentru consum: 50 g

Nivelul de calciu: 600 mg, 50% din doza zilnica recomandata


2. Seminte de susan 

Cantitate pentru consum: 30 g

Nivelul de calciu: 277 mg, 28% din doza zilnica recomandata 


Branza grasa

Cantitate pentru consum: 30 g

Nivelul de calciu: 100 mg, 10% din doza zilnica recomandata


Varza Kale

Cantitate pentru consum: 30 g

Nivelul de calciu: 93 mg, 9% din doza zilnica recomandata


Migdalele

Cantitate pentru consum: aproximativ 20 bucati zilnic

Nivelul de calciu: 75 mg, 8% din doza zilnica recomandata


Broccoli

Cantitate pentru consum: 250 grame

Nivelul de calciu: 62 mg, 6% din doza zilnica recomandata


Spanac

Cantitate pentru consum: 300 grame

Nivelul de calciu: 60 mg, 6% din doza zilnica recomandata