Apa

O hidratare corecta poate fi cea mai buna solutie pentru mirosul urat mirositor.  Asta pentru ca apa umezeste gura si gatul si spala particulele de mancare si bacteriile care produc halena.

Merele

Bogate in fibre si crocante, merele genereaza eliberarea de saliva. Aceasta este bogata in oxigen si omoara mirosurile neplacute. Iar merele nu doar ca iti improspateaza respiratia, dar inlatura si placa depusa pe dinti.

Guma de mestecat

Este vorba de acelasi principiu: guma stimuleaza producerea de saliva (dusmanul halenei) si elimina resturile de mancare dintre dinti. Asa ca tine-o la indemana.

Alimentele bogate in vitamina C

Vitamina C opreste cresterea bacteriilor cauzatoare de halena si neutralizeaza mirosurile din alimente. Fructele care o contin sunt o solutie utila chiar si in cazul cepei si a usturoiului.

Iaurtul grecesc

"Acesta scade nivelul de hidrogen sulfurat din gura, un rest de la bacteriile anaerobe (capabile sa traiască intr-un mediu lipsit de oxigen)", explica Amy Jamieson-Petonic pentru Huffingtonpost. Ea recomanda iaurtul cu putin zahar, de preferat un iaurt grecesc fara grasime.

Scortisoara

Nu degeaba multe sortimente de gume de mestecat contin scortisoara. Uleiul esential de scortisoara inlatura si el bacteriile cauzatoare de miros neplacut.

Ceaiul verde

Flavonoidele, antioxidantii continuti de ceaiul verde, au si capacitatea de a impiedica bacteriile sa se lipsească de dinti.