Pestele bogat in  Omega 3
Alimentele care contin aceasta substanta, in special crustaceele si pestii, au puteri anti-inflamatorii. Studiile au aratat ca acesti compusi ajuta la protejarea celulelor corpului de neplacerile cauzate de soare. Alte studii au aratat ca adaugand Omega 3 in dieta ta poti sa previi aparitia cancerului de piele.

Legumele si fructele rosii si portocalii
Licopenul - un pigment natural, si carotenoidele- antioxidanti, care se gasesc in rosii si in alte produse de aceasta culoare, ajuta la protejarea pielii impotriva iritatiilor provocate de soare (de exemplu: eritemul).

Ciocolata neagra
Da, te poate proteja de arsurile provocate de razele soarelui. Mentine pielea hidratata si stimuleaza circulatia sangelui.

Legumele din familia cruciferelor
Broccoli, varza sau conopida contin antioxidanti esentiali care iti ajuta corpul. De asemenea, ajuta la prevenirea cancerului in mai toate formele lui.

Legumele si fructele verzi
Daca este verde si cu frunze, sansele sa te protejeze contra soarelui sunt mari. Ierburile proaspete precum patrunjelul, busuiocul, salvia sau rozmarinul contin si ele antioxidanti care te protejeaza de soare. Cele care sunt de un verde mai inchis (spanacul sau sfecla) au astfel de elemente care nu fac altceva decat sa iti protejeze corpul. Unele studii arata ca daca mananci legume cu frunze verzi, te protejezi de reaparitia cancerului de piele.

Ceaiul verde si negru
Acestea doua contin polifenoli care pot opri dezvoltarea cancerului, limitand surplusul de sange catre zona canceroasa. Unele studii arata ca ceaiul verde poate preveni aparitia melanomului pe piele, iar alte studii spun ca oamenii care beau o ceasca de ceai pe zi au mai putine sanse sa sufere vreodata de aceasta boala.