"Legumele nu au niciun gust"

Una din cele mai mari greseli pe care le fac persoanele la dieta este ca nu stiu sa gateasca legumele. Fie le gatesc prea mult, fie ca nu stiu sa le condimenteze, rezultatul este unul singur: nu sunt suficient de apetisante. Rezultatul? Dieta pare un chin prin care trebuie sa treaca, un sacrificiu imens.
Daca te regasesti in descrierea de mai jus, ai o solutie simpla si pe termen lung: invata sa gatesti legumele. Acestea pot fi delicioase daca le pregatesti alaturi de un sos sau cu niste condimente aromate. O solutie rapida este sa amesteci putin ulei de masline cu putin otet balsamic si niste ierburi proaspete si iti schimba radical gustul mancarii.

"Nu am timp sa gatesc"

Nu este o scuza pentru ca nu este adevarat, indiferent cat de incarcat ar fi programul tau de zi cu zi. Poate nu ai timp sa gatesti lucruri complicate, insa poti oricand sa iti cumperi niste legume congelate si sa le gatesti alaturi de un peste sau carne la gratar. In plus, iti poti face salate din ingredientele tale preferate si nu iti rapesc mai mult de 15 minute in bucatarie.

"Imi place doar mancarea sarata"

Sarea da gust mancarurilor, insa trebuie sa inveti sa-ti controlezi consumul. Poti face asta prin simpla evitare a produselor din comert, care sunt incarcate la maxim cu sodiu. Incearca sa le inlocuiesti cu mancare gatita de tine.

"Nu pot renunta la dulciuri"

Nu, dar iti poti controla apetitul. Renunta la toate dulciurile din comert si la sucuri si deja vei vedea diferente. Iar atunci cand simti nevoia de ceva dulce, mananca putina ciocolata neagra. Nu doar ca este buna, dar este si sanatoasa. Iar fructele sunt intotdeauna o optiune de luat in considerare :)

"Fructele si legumele nu rezista mult timp in frigider"

Si este de preferat sa fie asa :) Singura ta misiune este sa le ai in cea mai buna varianta, iar pentru asta trebuie sa inveti sa faci cumparaturile corect. In primul rand, evita sa cumperi cantitati prea mari, astfel incat sa le mananci la timp, cat sunt proaspete. In al doilea rand, pune alimentele pe raftul principal din frigider, unde se mentin cel mai bine. Si nu uita ca unele alimente rezista mai bine la temperatura camerei, cum sunt rosiile, mango, bananele.