In cea mai mare parte dintre cazuri toate calitatile bune asociate iaurtului grecesc se aplica in totalitate, insa, in functie de producator cantitatea de proteine, zaharuri sau aditivi variaza. Inainte sa iti faci aprovizionarea cu super alimente pentru micul dejun citeste bine eticheta si afla care sunt miturile legate de acest produs.

1.Toate iaurturile greecesti au proteine

Noi spunem ca aproape toate contin proteine din blesug, dar totul depinde de producatorul iaurtului si de felul in care se separa zerul de iaurt. Asa ca, citeste ce scrie pe ambalaj pentru a te asigura ca vei avea cantitatea de proteine dorita.

2. Toate iaurturile grecesti sunt produse in acelasi fel

Cea mai importanta etapa in producerea acestui iaurt dens si cremos este separarea zerului. Insa, unii producatori folosesc agentii de ingrosare (amidon sau guma guar) iar pentru a suplini textura bogata si continutul ridicat de proteine adauga proteine din lapte sau concentrate din zer. Nu e nimic rau in aceste ingrediente, dar ceea ce vei manca nu e iaurt grecesc 100%. Citeste eticheta inainte sa pui iaurtul in cosul de cumparaturi!

3. Iaurtul grecesc este produs pentru dieta ovo-lacto vegetariana

Nu orice tip de iaurt grecesc intra in aceasta categorie. In unele sortimente este adaugata si gelatina, care vine din colagen obtinut din produse de origine animala. Iar asta poate fi o problema pentru cei care vor sa elimine carnea din dieta.

4. Iaurtul grecesc cu arome este la fel de sanatos ca iaurtul simplu

Daca vrei sa mananci sanatos, iaurtul simplu ar trebui sa fie prima optiune. Daca vrei varianta un pic mai dulce, mai bine adaugi bucatele de fructe proaspete sau putina miere. Iaurtul grecesc cu arome contine de cele mai multe ori mult zahar. Citeste cu atentie eticheta si nu te lasa inselat nici de inlocuitori ai zaharului tos, precum concentrat de suc de struguri sau trestie de zahar.

5. Iaurtul grecesc inghetat are aceleasi proprietati ca iaurtul simplu

Are doar daca il pui tu la inghetat acasa. Daca iti cumperi o inghetata pe baza de iaurt grecesc, aceasta nu este decat un desert care va contine fara doar si poate mult zahar si mai putine proteine.