1. Este prea restrictiva
"Cand tii dieta Dukan, poti sa mananci oricat de mult vrei. Nu trebuie sa-ti cantaresti niciodata portiile. Nu trebuie sa numeri caloriile. Ai o lista de 100 de alimente din care poti alege, iar portiile ti le faci chiar tu", explica Dr. Dukan.

2. Este nesanatoasa
Dieta Dukan pare o dieta neechilibrata, insa Dr. Pierre DUkan sustine ca promoveaza cea mai sanatoasa alimentatie: mancaruri neprocesate, integrale, multa apa, putine dulciuri procesate si putine grasimi. Ce este de apreciat la aceasta dieta este ca incurajeaza gatitul - pe site-ul oficial al acestei diete, exista multe retete si o comunitate foarte mare de femei care fac schimb de idei si de retete.

3. Cauzeaza respiratie urat mirositoare
Da, este foarte adevarat. Dar halena este un semn ca pierzi rapid din greutate. Dieta Dukan este bogata in proteine, ceea ce poate duce la o acumulare de cetone in sanga, care iti confera senzatia de satietate, dar provoaca respiratie urat mirositoare. Consumul de tarate de ovaz ajuta la eliminarea acestei probleme, la fel si un consum mare de apa (6 pahare pe zi).

4. Cauzeaza constipatie
Si asta e adevarat. Tocmai de aceea, Dr. Pierre Dukan te sfatuieste sa bei multa apa si sa consumi tarate de ovaz - ambele sunt menite sa-ti ajute digestia.

5. Te lipseste de vitamine si minerale
Si acest mit este adevarat, insa este valabil doar pentru prima faza a dietei, care tine 1-10 zile. Asa ca nu e suficient ca sa-ti cauzeze dezechilibre alimentare grave. In celelalte faze ale dietei insa, este important sa mananci atat de variant cat iti permite dieta. Tine doar de tine daca introduci sau nu in alimentatie toate alimentele permise.

Cu toate acestea, dieta Dukan, promovata de Jennifer Lopez, Gisele Bunchen sau Kate Middleton, a fost desemnata, pentru al treilea an deja, cea mai periculoasa dieta. Multe dintre persoanele care o urmeaza nu respecta toate regulile, iar acest lucru are repercusiuni grave asupra sanatatii. Daca o tii, fa-o cu atentie si incearca sa nu cazi in extreme.