1. O transformi in cea mai importanta masa a zilei
Daca dimineata si la pranz esti pe fuga si nu apuci sa mananci prea mult, seara iti acorzi tot timpul din lume pentru a manca mult si pe indelete. Sau, mai este o varianta - in prima parte a zilei "tii dieta", iar seara te trezesti cu o foame imensa si iar mananci mult si pe indelete. Gresit! Cina ar trebui sa fie cea mai usoara masa a zilei si nu ar trebui sa depaseasca 500 calorii.

2. Mananci in fata televizorului
Pentru ca seara te relaxezi, cel mai bun scenariu este sa te uiti la televizor in timp ce-ti mananci cina. Astfel, ajungi sa mananci prea mult si sa nu mai savurezi mancarea. In timp, acest gest aparent simplu iti va aduce multe kilograme in plus.

3. Mananci la restaurant
Nu este o greseala sa iei cina in oras. Problema este ca, de cele mai multe ori, ajungi sa mananci in cantitati mult prea mari. Tocmai pentru ca tentatia este prea mare, nutritionistii recomanda sa mananci doar intr-o seara la restaurant, iar in rest sa gatesti acasa.

4. Mananci desert
Desertul a devenit mai mult o traditie, dincolo de a fi o necesitate. Din pacate, nu este cea mai buna idee pentru cina. Are multe calorii, iar zaharul din continut te poate tine treaz noaptea. Daca nu te poti abtine, consuma-l in cantitati mici.

5. Mananci prea sarat
Incearca sa nu mai tii sarea pe masa. Sodiul duce la retentia de apa si la acumularea de calorii, asa ca mizeaza pe alte condimente pentru a da un gust mai bun mancarii. Incearca piper, oregano sau cimbru.

Tags: greseli, cina, desert