1. Dieta pe baza de apa
Trebuie sa bei 2 litri de apa pe zi, mentinuta la temperatura fixa de 10 grade Celsius sau chiar mai rece. Ideea acestei diete este ca organismul consuma energie ca sa atunci cand aduce apa la temperatura corpului.

De ce nu functioneaza: teoretic, stiinta din spatele acestei diete functioneaza la nivel molecular, insa rezultatele nu sunt eficiente.

2. Dieta slaba in carbohidrati
Principii de baza: mananci mult mai putini carbohidrati, inclusiv fructe si legume, si le inlocuiesti cu alimente bogate in proteine. Acest tip de alimentatie iti micsoreaza nivelul de insulina, iar asta duce la arderea grasimilor pentru energie si implicit slabire.

De ce nu functioneaza: aceasta dieta este cam radicala, pentru ca organismul nostru are nevoie si de carbohitrati ca sa functioneze. Pe termen lung, s-ar putea sa nu fie cea mai buna alegere.

3. Dieta de mestecat
Conform acestei diete, trebuie sa mesteci foarte mult mancarea inainte sa o inghiti (mai exact, fiecare muscatura de 80 de ori). Pe urma, dupa ce substantele nutritive s-au absorbit, trebuie sa scuipi mancarea. Vei inghiti astfel mult mai putine calorii si te vei bucura de gustul alimentelor.

De ce nu functioneaza: pentru ca este stupida, sa recunoastem. Iar expertii o considera o forma de bulimie. Duce la un dezechilibru nutritional foarte mare, plus ca provoaca acid in stomac. Este o idee foarte proasta.

4. Mancarea de bebelusi
Trebuie sa inlocuiesti una sau doua mese pe zi cu acest tip de hrana. Nu e rau, deoarece mancarea de bebelusi contine nutrienti importanti, iar portiile sunt mici.

De ce nu functioneaza: pentru ca mancarea pentru bebelusi nu este suficient de hranitoare pentru adulti. Vei slabi, insa nu este o solutie pe termen lung.

5. Dieta cu supa de varza

Trebuie sa-ti inlocuiesti macar una din mese cu supa de varza si slabesti rapid. Iar oamenii slabesc foarte mult cu aceasta dieta din cauza diareei. Cu toate acestea, nu contine un ghid bine pus la punct.

De ce nu functioneaza: expertii avertizeaza ca aceasta dieta este periculoasa. Nu contine calorii si te baloneaza, iar efectele asupra intestinului pot fi dezastruoase.