Exista cateva alimente pe care te poti baza pentru un creier mult mai in forma :) Trebuie doar sa le incluzi in alimentatia zilnica.

1.       Nucile

Le-am pus pe primul loc pentru ca arata chiar ca un creier in miniatura. Nucile te protejeaza de declinul cognitiv si, prin continutul bogat de antioxidanti, iti apara celulele creierului de actiunile radicalilor liberi.

2.       Cafeaua

Micul rasfat de dimineata este cat se poate de sanatos pentru creier. Te ajuta sa te concentrezi mai bine iti pune creierul la treaba. Pentru sanatatea ta insa, iti recomandam sa alegi o cafea cat mai sanatoasa si cu putin zahar.

3.       Fructele de padure

Sunt printre cele mai bune alimente anti-imbatranire. Aceste fructe protejeaza creierul de stresul de zi cu zi si, pentru ca au un continut incredibil de antioxidanti, contribuie la prevenirea dementei si a Alzheimerului. In plus, studiile au confirmat ca fructele de padure imbunatatesc capacitatea de invatare.

4.       Spanacul

Este plin de vitamina E, despre care se stie ca imbunatateste activitatea cognitiva si ajuta la cresterea tesutului cerebral. De asemenea, aceasta vitamina prezenta in spanac stimuleaza eliberarea de dopamina, substanta care controleaza fluxul de informatii din creier. Mai mult de atat, spanacul contine luteina, un antioxidant care protejeaza impotriva declinului cognitiv.

5.       Apa

Este cea mai naturala substanta pe care poti sa o consumi. Corpul tau este facut din apa, asa ca este cruciala in mentinerea sanatatii. Fara o cantitate suficienta de apa, creierul tau nu functioneaza la cote maxime, de aici si durerile de cap sau lipsa concentrarii. Un studiu din 2011 a scos la iveala ca nu doar corpul are de suferit din cauza deshidratarii, ci si creierul, care pare sa se contracte atunci cand nu bei suficienta apa.