HuffingtonPost.com a facut topul alimentelor pe care trebuie sa le consumi la inceput de primavara, ca sa pasesti cu dreptul in sezonul cald. Iata care sunt acestea:

1. Varza 

Varza este plina de potasiu, fibre si vitamine (A si C in special). Mai mult de atat, varza este unica prin faptul ca are o doza semnificativa de calciu.

2. Prazul

Are o aroma ceva mai discreta decat ceapa, dar este la fel de delicios. Si are antioxidanti care lupta cu cancerul. Iar pentru ca este un aliment foarte versatil, incearca sa-l folosesti in cat mai multe retete.

3. Napul

Napul face parte din aceeasi familie ca si varza kale si broccoli, despre care stim deja ca aduce numai beneficii pentru organism. Este bogat in potasiu, fibre, vitamina C si antioxidanti. Chiar si frunzele de nap sunt bune pentru dieta: au calciu si vitamina K.

4. Ridichea

Aceasta leguma usor picanta este plina de fibre, vitamina C si potasiu si poti sa o consumi cu incredere pentru ca are foarte putine calorii. O poti include in orice salata de primavara.

5. Anghinarele

A fost inclusa in topul celor mai sanatoase 50 alimente din lume, si asta pe buna dreptate. Contine fibre, vitamine, dar si antioxidanti (este in top 10 alimente antioxidante). Tocmai de aceea este folosita si in industria farmaceutica. 

Pe Pro Tv Plus puteți vedea Share in Bucate: