1. Inghetata
Deliciul de vara nu este deloc pe gustul medicilor. “Este cel mai rau aliment pentru oameni”, sustine Dr. Michael Hirt, nutritionist la Centrul pentru Medicina Integrativa. “Este plin de chimicale, hormoni si lactate pasteurizate. Are grasimi saturate si mult zahar”.

2. Produsele colorate artificial
Colorantii alimentari sunt periculosi si pot da nastere la alergii alimentare si chiar cancer. Multe din ele au si ajuns sa fie interzise in Europa. Chiar daca arata bine si au un gust bun, sunt toxice.

3. Mezelurile
"Sunt printre cele mai periculoase alimente procesate, deoarece sunt pline de grasimi si de sare", explica Dr. Rohit Chandra, experta de la Harvard Medical School. Intre mezeluri si cancerul la stomac s-au gasit mai multe legaturi, asa ca ideal este le consumi in moderatie sau deloc.

4. Carnea de pui procesata si pestele de crescatorie
Cand vine vorba de peste si pui, toata lumea crede ca sunt cea mai buna alegere. Insa acesta este doar un mit. Carnea de pui din comert este acum plina de hormoni sau apa cu sare, iar pestele de crescatorie contine arsenic si alte toxine.

5. Faina alba
Faina care este imbogatita si albita nu are nicio valoare nutritionala, doar imbunatateste rezistenta produselor la raft. De aceea, expertii in nutritie iti recomanda sa alegi doar produse integrale. Toate produsele albe (cartofi, orez, faina, orez, paste, paine, zahar) au un indice glicemic mare, care iti creste rapid nivelul de zahar din sange si iti da rapid senzatia de foame.

Sursa: thedailymeal.com