1. Avocado

Fructul de avocado are beneficii nelimitate. In primul rand, este o sursa excelenta de grasimi sanatoase, de care corpul nostru are mare nevoie pentru functionarea creierului. 

Studiile au scos la iveala ca anumite substante din avocado distrug celulele pre-canceroase si canceroase din gura, iar acidul oleic continut in acest fruct previne cancerul la san. La toate astea, trebuie mentionate si proprietatile antioxidante uimitoare: avocado contine nu mai putin de 20 de vitamine si luteina – excelenta pentru mentinerea sanatatii ochilor si prevenirea cataractei, dar si cea mai mare cantitate de vitaminta E, care protejeaza impotriva multor boli si contribuie la mentinerea starii de sanatate. 

Daca nu te-am convins inca sa-l consumi cu incredere, iti mai dam un motiv: este recomandat in curele de slabire, intrucat te ajuta sa-ti scazi nivelul de colesterol din sange. Elimini grasimile rele, faci plinul cu cele bune.

2. Fructele de padure

Toate fructele de padure au un continut scazut de calorii si un pachet de nutrienti extrem de bogat. Putem spune chiar ca sustin intregul corp: echilibreaza nivelul zaharului din sange, sustine sistemul cardiovascular, intareste vasele de sange, reduce hipertensiunea si protejeaza impotriva tuturor tipurilor de cancer. Asa ca, asigura-te ca incluzi o varietate mare de fructe de padure in alimentatia de vara. Corpul tau iti va fi recunoscator. 

3. Pepenele

Are atatea beneficii incat nu stim de unde sa incepem. Pepenele este foarte bogat in antioxidanti, in special licopen, substanta care joaca un rol important in lupta cu bolile de inima. De asemenea, are un continut ridicat de vitaminaele A si C, care intaresc sistemul imunitar, pun imbatranirea pe pauza si te ajuta sa-ti mentii sanatatea inca de la nivel celular. 

Dar probabil cel mai important aspect este cel legat de silueta – pepenele este cel mai bun aliat pe care il poti lua in lupta cu kilogramele in plus. Este 70% apa, ceea ce inseamna ca te hidrateaza, te scapa de senzatia de foame si iti imbunatateste considerabil digestia, iar daca mananci cateva zile la rand, ai parte de cea mai buna cura de detoxifiere din lume. Sa mai zicem si ca pepenele este delicios? Credem ca stii asta deja.

4. Rosiile

Sunt extrem de bogate in antioxidanti si sunt o sursa excelenta de vitaminele A, C si E. Mananca-le cu incredere si vei fi protejata de cancer, boli de inima si probleme de vedere. Iar daca vrei un par frumos, o piele de invidiat si dinti sanatosi, rosiile sunt cea mai buna alegere.

5. Porumbul

Este un aliment minune, doar ca nu i se acorda atentia cuvenita. Porumbul are niste efecte anti-inflamatorii si anti-cancerigene uimitoare si este un adevarat cocktail de vitamine si minerale. Te ajuta in procesul de slabire, este un aliment detoxifiant natural si te ajuta sa-ti mentii corpul hidratat, datorita continutului mare de apa.