Stresul, viata agitata, orele putine de somn, schimbarile meteo, anumite mancaruri, toate pot declansa dureri de cap insotite de ameteli si senzatie de greta. Migrenele sunt mai mult decat simple dureri de cap si pot fi sacaitoare si obositoare. Le poti combate cu pilule sau le poti face sa dispara cu leacuri pe care le ai la indemana si prin bucatarie.

Daca despre ciocolata, produsele lactate, citrice, produsele prea grase sau prea sarate se spune ca pot declansa o migrena, exista si ingrediente care iti pot deveni aliat in lupta cu durerea care iti face viata amara.

1. Ardeii iuti

Mai multe studii subliniaza ca ingredientul care da iuteala ardeilor - capsaicina - ajuta in eliminarea durerilor, inclusiv a celor de cap. 

Citeste si: Gateste in stil sud-american. 5 retete cu ardei iute

2.Cafeaua

Bauturile care contin cofeina sunt o sabie cu doua taisuri pentru cei care sufera de migrene. In timp ce pentru unii prea multa cafea aduce si o durere de cap de toata frumusetea, pentru altii o gura din aceasta bautura poate avea un efect miraculos. Cofeina duce la constrictia vaselor de sange ceea ce va scadea intensitatea durerii. In plus, cofeina ajuta in absorbtia medicamentelor si pentru ca este un stimulent pentru creier te va ajuta sa gandesti mai limpede in ceata dureroasa a migrenei.

3.Ghimbirul

Este un remediu folosit adesea pentru a lupta cu senzatia de greata, asa ca s-ar putea sa ai nevoie de el il lupta cu migrena, pentru ca printre simptomele ei se numara si greata. Ghimbirul este si un tratament bun impotriva durerilor, arata un studiu facut de o Universitatea din Danemarca. Il poti adauga direct in feluri de mancare: de la supe pana la tocanite si preparate la wok, in sucuri de mere si morcovi sau in ceaiuri.

4. Semintele de dovleac

Sunt o sursa buna de magneziu, un element de care ai nevoie ca sa combati migrenele pentru ca relaxeaza vasele de sange. Daca semintele de dovleac nu iti plac, incearca alte ingrediente bogate in magneziu: caju, migdale, fasole neagra, mazare, banane.

5. Orezul si alte cereale integrale

Alimentele bogate in amidon si fibre pot fi cel mai bun remediu impotriva migrenelor. Asta pentru ca ajuta in stabilizarea nivelului de zahar din sange si iti ofera carbohidrati buni care sunt sursa de energie pentru creier. Poti include cerealele integrale la micul dejun si orezul in feluri de mancare pentru pranz si cina.