Cafeaua

Nici nu mai e nevoie sa-ti explicam de ce sa nu bei cafea seara, dupa 10. Totusi, nutritionistii insista sa nu bei cafea nici dupa-amiaza daca iti doresti un somn profund si odihnitor. Cafeina poate ramane in corp ore intregi, asa ca ai mare grija. In schimb, daca simti nevoia sa bei ceva cald dupa amiaza sau seara, un ceai este alegerea excelenta.

Ciocolata

Chiar daca eviti cafeaua sau ceaiurile energizante pe timpul serii, s-ar putea sa iti sabotezi somnul cu ciocolata. Stim ca este de cele mai multe ori un rasfat binemeritat, insa ciocolata contine si ea cafeina. In cantitati mici, evident, insa destul de mari cat sa-ti strice somnul. Iar o ciocolata intreaga poate sa ajunga la efectul dat de un suc.

Alcoolul

Chiar daca ti se face somn dupa ce bei un pahar de vin si adormi foarte bine, alcoolul afecteaza etapele mai profunde ale somnului, care sunt foarte importante pentru memorie si gandire. Te vei trezi a doua zi obosita si agitata, din cauza viselor ciudate din timpul noptii. Si da, alcoolul este principalul vinovat in acest caz.

Mancarurile grase

Sunt rele atat pentru inima, cat si pentru somn. Grasimile sunt vinovate de starea de somnolenta de peste zi, dar si de somnul intrerupt din timpul noptii. 

Friptura

Corpul uman nu este creat sa digere mancarea si atunci cand doarme. Carnea este digerata mai greu si pe o durata mai mare de timp. Daca mananci seara, risti sa nu te odihnesti bine tocmai pentru ca organismul tau nu este pregatit sa adoarma odata cu tine. 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE: