1. Fructele uscate

Par o optiune foarte sanatoasa, insa in realitate sunt pline de zahar. Nu pentru ca sunt indulcite de catre producatori, ci pentru ca procesul de deshidratare elimina apa si duce la o concentratie mai mare de zahar. Asa se face ca fructele contin mai mult zahar in varianta uscata decat in cea naturala.

2. Cerealele pentru micul dejun

Toate vin cu o promisiune: fie ca te ajuta sa slabesti, fie ca iti dau energie, fie ca iti imbunatatesc digestia. Insa niciun producator nu spune care este marea problema a cerealelor: cantitatea mare de zahar. Acestea contin de la zahar obisnuit la sirop de porumb bogat in fructoza, sirop de malt, miere si alti indulcitori. Daca vrei un mic dejun mai sanatos, incearca sa-ti prepari singur cerealele si evita-le cu desavarsire pe cele cu ciocolata.

3. Apa vitaminizata
E foarte greu sa gasesti o bautura sanatoasa, fara o cantitate imensa de zahar. In afara de apa, bineinteles. Chiar si apa vitaminizata este o alegere nerecomandata din acest punct de vedere, deoarece s-a dovedit a contine o cantitate de zahar la fel de mare ca cea continuta de Coca Cola. Renunta la toate bauturile miraculoase din comert si bea in schimb apa simpla. Este cea mai sanatoasa varianta si cea mai ieftina.

4. Batoanele de cereale

S-ar putea sa fii surprins de cat zahar contin aceste gustari "sanatoase". Uneori contin si cate 3 feluri diferite de indulcitori. Bineinteles, producatorii nu se lauda cu asta, iar scrisul de pe ambalaj este de cele mai multe ori ignorat de cumparatori.

5. Briosele

La orice cafenea ai merge, vezi cate o briosa cu cacao sau ciocolata care te asteapta sa o savurezi la o ceasca de cafea. Desi nu pare sa fie atat de nesanatoasa, contine la fel de mult zahar ca o cutie de Coca Cola, adica foarte mult.