Clorofila are o structura asemanatoase hemoglobinei (proteina din sange care transporta oxigenul), ceea ce o face foarte benefica pentru sanatate. Ajunsa in corp, imbunatateste circulatia sanguina, scade nivelul colesterolului rau si protejeaza corpul de cancer si radiatii. Iata cele mai bune surse de clorofila:

1. Iarba
Iarba de grau sau iarba de orz sunt printre cele mai bogate surse de clorofila. Consumate fie ca pudra, fie ca suc, acestea sunt pline de beneficii: iarba de orz reduce durerile si inflamatiile, iar iarba de grau este foarte utila pentru vindecarea corpului de cancer.

2. Algele
Nu doar ca au un continut bogat de clorofila, dar sunt bogate si in minerale. In plus, acestea contin iod, care ajuta la reglarea glandei tiroide si care protejeaza femeile impotriva cancerului la san.

3. Legumele verzi
De la spanac la kale, broccoli, varza si diverse tipuri de salata, legumele cu frunze verzi sunt niste surse exceptionale de clorofila. In plus, ele vin la pachet cu multe vitamine si minerale de care corpul tau are nevoie.

4. Verdeturile
Patrunjelul, busuiocul, coriandrul, mararul si celelalte verdeturi reprezinta o alta sursa excelenta de cloforila, pe care nu ar trebui sa o ocolesti. Acestea te ajuta sa iti detoxifici corpul si sa-i faci plinul cu vitamine (K, C), calciu, magneziu si chiar acizi grasi Omega 3.

5. Chlorella si Spirulina
Au un pigment verde foarte puternic, semn al continutului bogat de clorofila. Chlorella contine 18 aminoacizi, o multime de vitamine din clasa B, motiv pentru care intareste sistemul imunitar, contribuie la regenerarea celulara si impiedica dezvoltarea tumorilor. Spirulina, pe de alta parte, reprezinta unul din cele mai bogate pachete nutritionale din lume. Previne cancerul, infectiile si indeparteaza stresul si depresia. Ambele insa nu au un gust placut, motiv pentru care trebuie incluse in smoothie-uri.