1. Intareste-ti oasele
Ai impresia ca densitatea osoasa este o problema la care trebuie sa te gandesti abia la 60 de ani? Nu e chiar asa. Femeile isi dezvolta oasele pana pe la 25 de ani. Acum e momentul sa ai o dieta bogata in calciu si vitamina D si sa faci cat mai mult sport.

2. Mananca fructe si legume
Stim ca ai tot auzit acest sfat, dar ar fi bine sa si tii cont de el. Iti vor ajuta corpul sa dezvolte un sistem imunitar puternic, te vor tine departe de boli grave si te vor ajuta sa te simti plin de energie la orice varsta.

3. Evita sucurile carbogazoase
Stim, sunt una din acele placeri vinovate ale vietii la care nu vrei sa renunti. Insa tine cont de faptul ca sunt pline de indulcitori periculosi pentru corpul tau. De la silueta la sanatatea inimii, a dintilor si a rinichilor, efectele negative ale sucurilor nu pot fi ignorate.

4. Bea cafea cu moderatie
Cafeaua consumata in cantitati mari duce la densitate osoasa scazuta (pentru ca iti extrage calciul din oase) si la un somn de calitate scazuta.

5. Mananca proteine
Proteinele sunt foarte importante pentru buna functionare a organismului uman. Iti mentin muschii intr-o stare buna, iti confera satietate, ajutandu-te astfel sa iti controlezi silueta si iti intaresc corpul. Data viitoare cand mergi la cumparaturi, ai grija sa pui tot ce trebuie in cos.