Lactate

Laptele, iaurtul si branzeturile nu contin mult acid, care ar putea agrava arsurile la stomac. Cei care sufera din cauza acestor simptome ar trebui sa le consume zilnic. Cu o singura restrictie. Sa nu fie in variantele lor grase, ci dietetice. Adica, alege lapte degresat, iaurt light si branza dulce. Exista si pareri contra, care spun ca un consum prea mare de lapte poate face ca aciditatea sucului gastric sa creasca si mai mult si sa provoace noi probleme.

Legume

Cu exceptia rosiilor si a cepei, aproape toate legumele au un continut mic de acizi. Atata timp cat le consumi in stare cruda sau fiarta, te pot ajuta in ameliorarea simptomelor refluxului gastric. Daca alegi o salata, e bine sa eviti dressingurile cu prea mult otet sau cu smantana grasa. Cele mai bune alegeri sunt broccoli, morcovi, fasole verde, mazare, varza, fenicul si cartofi copti. Si nu nuita de frunzele de telina sau de patrunjel cu proprietati benefice asupra sistemului digestiv.

Fructe

Cea mai mare interdictie este legata de citrice, pentru ca iti pot irita si mai tare esofagul. In rest, aproape orice fruct este permis: mere, banane, piersici, pere, fructe de padure sau pepene galben.