"Este o noua era pentru iaurt", sustin nutritionistii din U.S. Acum, e din nou un must sa le consumi, intr-o forma cat mai naturala, evident, fara zahar si fara E-uri.

Iaurtul tip grecesc este baza perfecta pentru un desert delicios, in special smoothie sau iaurt cu fructe. Secretul este sa il prepari chiar tu. Cu cat este mai consistent, cu atat contine mai multe bacterii probiotice, care iti stimuleaza digestia si te ajuta sa lupti cu infectiile.

Iti dam 3 motive pentru care trebuie sa introduci iaurtul in alimentatia ta zilnica.

Proteine si calciu

Iaurtul grecesc are de doua ori mai multe proteine si de trei ori mai mult calciu decat iaurturile obisnuite, lucru care nu este deloc de ignorat daca iti doresti muschi mai puternici, mai putina pofta de mancare si oase mai puternice.

Mai putina sare si zahar

Daca vrei o gustare delicioasa fara prea multe calorii, un iaurt este cea mai buna alegere. Nu contine nici prea multa sare, nici zahar si iti potoleste foamea. Daca vrei sa-i dai un altfel de gust, o lingura de miere, niste fructe sau cereale transforma iaurtul intr-un desert excelent.

Mic dejun excelent

Iaurtul, in special cel grecesc, este o alegere foarte buna un mic dejun sanatos. Cu ajutorul lui, iti poti face niste smoothie-uri pline de vitamine si de fibre, care te umplu de energie inca de dimineata. Vezi 3 retete simple aici.