Nu ai cum sa te speli pe dinti dupa fiecare masa din azi acasa ca, din fericire, exista o multime de optiuni care sa te ajute sa lupti cu respiratia urat mirositoare. Anumite alimente iti improspateasa si iti curata interiorul gurii, altele au un efect mai profund si neutralizeaza acizii care cauzeaza halena, iar altele te ajuta sa elimini mai usor toxinele. Acestea pot fi introduse foarte usor in alimentatia de zi cu zi.

1. Semintele de fenicul
Sunt un remediu natural folosit in India pentru inlaturarea halenei. Acestea neutralizeaza mirosurile neplacute si stimuleaza digestia. Mancand aceste seminte, se produce mai multa saliva, care curata gura de bacterii. Uleiurile din fenicul au de asemenea proprietati antibacteriene care ajuta la inlaturarea germenilor.

2. Ceaiul verde
Este bogat in polifenoli, antioxidanti care impiedica dezvoltarea bacteriilor si reduc compusii de sulf. Ceaiul verde este foarte bun si pentru mentinerea sanatatii orale.

3. Merele
Sunt excelente pentru mentinerea igienei orale sub control, datorita proprietatilor sale antibacteriene. Merele ajuta deopotriva si la inlaturarea placii bacteriene de pe dinti.

4. Legume cu frunze verzi
Ca regula generala, daca un aliment este bun pentru sanatatea intregului tau corp, este excelent si pentru sanatatea dentara. Legumele cu frunze verzi precum spanacul, salata verde sau varza iti mentin nivelul Ph-ului din corp echilibrat, iar asta e foarte important pentru o respiratie proaspata.

5. Iaurtul probiotic
Face minuni pentru sistemul digestiv, dar si pentru sanatatea orala. Contine vitamina D care lupta cu bacteriile din gura, iar bacteriile continute neutralizeaza compusii care ingreunzeaza respiratia.

6. Apa
Daca te hidratezi corect ai sanse mici sa suferi de respiratie urat mirositoare. Apa iti curata nu doar gura, ci si intregul sistem digestiv si te scapa de toxinele producatoare de halena.

7. Patrunjelul si busuiocul
Sunt plini de clorofila, un deodorat natural. Acestea neutralizeaza respiratia urat mirositoare si te ajuta sa inlaturi chiar si alte mirosuri puternice, precum si cel de usturoi. Adauga-le in smoothie-uri, salate.

8. Capsunile
Au un continut mare de apa si previn uscarea gurii. Ele sunt de asemenea bogate in vitamina C si creeaza un mediu ostil pentru bacteriile care se dezvolta in gura.

9. Pepenele si citricele
Orice fruct bogat in vitamina C inlatura orice bacterie cauzatoare de halena deoarece creeaza un mediu ostil in care acestea nu supravietuiesc. Iar ca bonus, vitamina C te ajuta sa lupti cu gingivita.

10. Ghimbirul
Este un remediu folosit inca din cele mai vechi timpuri impotriva problemelor cu stomacul. Acesta are un efect calmant si neutralizeaza respiratia urat mirositoare. Daca suferi de halena, bea ghimbir tocat amestecat cu suc de lamaie si apa calda.

Sursa: thedailymeal.com