1. Cafeaua este cea mai consumata bautura la micul dejun. De exemplu, in statele Unite, 65% din cafeaua consumata intr-o zi este bauta la micul dejun.

2. 42% dintre romani sar peste micul dejun, arata o cercetare facuta in 2012. Cei care isi incep, totusi, ziua cu un aport de energie sunt romanii mai in varsta, cu educatie peste medie si venituri mari.

3. Micul dejun iti face ziua mai buna. Un studiu facut in Marea Britanie a aratat ca 89% dintre cei care au mancat dupa ce s-au trezit au reusit sa treaca mai usor peste situatiile dificile de peste zi.

4. Prima mentionare in scris a ideei ca “micul dejun este cea mai importanta masa a zilei” a fost in nuvela Metamorfoza, publicata in 1915 de Franz Kafka.

5. Primele cereale pentru micul dejun au fost create in 1863 si era nevoie sa fie lasate la inmuiat peste noapte ca sa poata fi “mestecabile” a doua zi.

6. Copiii care mananca micul dejun au rezultate mai bune la scoala, arat un studiu facut de Universitatea Harvard si Spitalul din Massachusetts, SUA. Copiii care nu sar peste prima masa a zilei au note mai bune la matematica, nu trag chiulul si sunt mai sociabili, spune cercetarea.

7. O treime dintre adulti prefera sa manance la micul dejun din weekend oua si sunca.

8. Cel mai mare mic dejun din lume a fost servit in acelasi timp de 1.354 de oameni. S-a intamplat in mai 2013, in Dubai, unde producatorul unui cunsocut brand de cereale pentru micul dejun a asezat participantii la o masa lunga de 301 metri. Cu totii au mancat in acelasi timp cate un bol de cereale cu lapte.