Foloseste doar iaurt cu 2% sau 10% grasime

Daca nu gatesti vreun desert care sa necesite un iaurt cu vanilie, singurul iaurt grecesc pe care ti-l recomandam in bucatarie este cel simplu, cu grasime din lapte. Cel cu 10% grasime este cel mai des intalnit, dar si cel cu 2% are aproape aceleasi proprietati. Evita iaurtul fara grasimi, deoarece poate contine stabilizatori care ulterior pot altera gustul si textura mancarii.

 

Inlocuieste maioneza din salate si dressing-uri 

Poti incepe sa folosesti iaurtul in bucatarie drept inlocuitor al maionezei. Salatele cu pui, ton, oua sau cartofi merg de minune cu iaurt grecesc. De asemenea, exista retete de dressing-uri cu maioneza in care ii poti face loc iaurtului. Sa nu mai spunem ca il poti pune chiar si pe sandvisuri si garantam ca va fi la fel de gustos. 

 

Pune iaurtul in marinata pentru carne

Iaurtul grecesc este baza perfecta pentru marinate, deoarece se prinde de carne, o fragezeste si ii confera un gust aparte. Poti folosi fie iaurtul simplu, il poti amesteca cu un strop de ulei de masline, sare si piper, sau il poti combina cu mustar de Dijon, usturoi tocat si verdeturi. Lasa carnea la marinat in iaurt timp de cateva ore la frigider, dupa care o poti praji sau pune pe gratar.

 

Foloseste-l pe post de sos pentru mancare

Fie ca mananci nachos, quesadilla, tacos, cartofi prajiti sau cartofi copti, vrei sa ai la indemana un sos cremos. Iaurtul grecesc isi face foarte bine treaba in astfel de situatii, ba chiar ii poti adauga si un strop de boia pentru o nota picanta. 

 

Pune-l in supe sau in paste, in loc de smantana pentru gatit

Daca gustul preparatelor in care ai folosit smantana pentru gatit ti se pare prea pronuntat, incearca sa folosesti iaurt grecesc. Il poti adauga in supele creme chiar inainte sa le servesti sau sa il folosesti in retetele de paste gatite in tigaie sau la cuptor.