Ingrediente:

- 4 catei de usturoi, zdrobiti

- 200 de grame de frunze de busuioc

- ½ cana de muguri de pin

- ¼ lingurita de sare

- ¼  cana de ulei de masline extra-virgin

- ½ cana de parmezan ras

 

Echipament special:

- robot de bucatarie

 

Mod de preparare:

1. Pune cateii de usturoi in robotul de bucatarie si pulseaza de 5-6 ori pana se zdrobesc.

2. Adauga jumatate din frunzele de busuioc si mai pulseaza de alte 5-6 ori.

3. Adauga mugurii de pin si restul de busuioc. Pulseaza de inca 10-12 ori, pana cand compozitia incepe sa devina pastoasa.

4. Adauga uleiul de masline si parmezanul in acelasi timp si proceseaza totul pana se omogenizeaza. Pesto-ul nu trebuie sa fie complet moale si omogen, ci mai degraba untos si chiar crocant (datorita parmezanului si a semintelor de pin).

 

Recomandam sa depozitezi sosul pesto in recipiente mici, pentru a avea cat mai putine goluri de aer. Pune deasupra lui un strat de ulei de masline sau o bucata de folie de plastic si il poti pastra la frigider timp de o saptamana.