Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 20 min

INGREDIENTE PENTRU 6 PORŢII:

300 gr brânză dulce de vaci

150 gr făină

1 vârf de cuţit de sare

3 albuşuri

100 gr pesmet

50 ml ulei de floarea soarelui

MOD DE PREPARARE:

Pasul 1:

Se pun doi litri de apă la fiert într-o cratiţă cu capacitatea de trei litri. Înainte de a da în clocot se adaugă o lingură de ulei.

Pasul 2:

Se prăjeşte pesmetul în ulei. Apoi, se pune pesmetul prăjit într-un vas de ceramică (sau yena) ca să se răcească.

Pasul 3:

Albuşurile se bat spumă. Se adaugă sarea. Brânza dulce se frământă bine cu făina apoi se încorporează uşor o treime din spuma de ou. Atunci când compoziţia e omogenă se adaugă şi restul de albuş amestecând uşor.

Intreaga rețetă o găsiți pe elenalasconi.ro.