Din fericire, creme brulee-ul se gateste foarte usor si acasa, cu doar cateva ingrediente: zahar, smantana pentru gatit, galbenusuri si extract de vanilie.

Pentru ca vrem sa iti simplificam munca, am detaliat mai jos reteta de creme brulee a Juliei Child, femeia care a adus bucataria frantuzeasca pe micile ecrane din SUA.

Ingrediente:

¼ cana de zahar

4 galbenusuri

1 ¾ cani de smantana de gatit

1 lingura extract de vanilie

Mod de preparare:

Reteta Juliei Child cere ca smantana de gatit sa fie oparita. Ce trebuie sa faci este sa pui smantana intr-o oala pe foc si sa o incalzesti pana la cca. 80 de grade celsius (pana sa dea in fiert), dupa care sa opresti focul. Vei avea nevoie de smantana fierbinte, deci nu este nevoie sa o lasi la racit.

Bate albusele cu jumatate din cantiatea de zahar timp de cca. 3 minute, pana devin galbui. Adauga peste ele jumatate din cantiatea de smantana si continua sa le bati. Pune treptat si restul de smantana, continuand sa amesteci. Ideea este sa incalzesti galbenusurile fara sa le gatesti.

Cand crema s-a omogenizat, transfer-o intr-o oala si pune-o pe foc. Gateste-o la foc mic, amestecand incontinuu, pana cand incepe sa se ingroase. Ia-o de pe aragaz si adauga in ea extractul de vanilie.

Pune crema in vase mici de sufleu, acopera-le cu folie de plastic si pune-le la frigider peste noapte.

Inainte de a servi creme brulee-ul, presara zahar deasupra lui si foloseste o torta de bucatarie pentru a il carameliza. Repeta procedeul pentru fiecare vas cu crema.

Pofta buna!