Dureaza doar 10 minute sa iti faci propriul sos salsa in casa si nu ai nevoie decat de un blender, cateva ingrediente simple si un cutit bun. Indiferent ca il vei servi cu chipsuri si bere rece sau langa o portie generoasa de creveti pe gratar, prietenii tai iti vor fi recunoscatori. 

Vezi reteta mai jos:

 

Ingrediente:

  • 800 de grame (2 conserve) de rosii decojite
  • 1 cana de patrunjel tocat
  • ½ ceapa rosie, tocata
  • 2 ardei iuti, fara samburi, taiati marunt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • ¼ lingurita sare grunjoasa

Metoda de preparare:

Pune toate ingredientele intr-un blender sau intr-un robot de bucataria. Amesteca-le cu o spatula, cat sa se distribuie uniform in recipient.

Porneste blender-ul si proceseaza ingredientele prin pulsatii de 1-2 secunde. Amesteca din cand in cand cu spatula pentru ca bucatile mari de rosii, ceapa sau ardei sa se duca la capatul recipientului.

Gusta constant din sos si opreste-te cand are textura dorita (fie mai gros, fie mai subtire). 

Adauga mai multa sare si lamaie daca este nevoie.

Transfera sosul intr-un bol si lasa-l la frigider cel putin 30 de minute inainte de a il servi. Il poti pastra si pana la o saptamana la rece.

 

Note: 
 
Poti injumatati cantitatile daca vrei sa faci mai putin sos.
 
Desi sunt recomandati chipotle sau jalapenos, poti folosi orice tip de ardei. Ba chiar si pana la o lingura din amestecul tau preferat de condimente.