Nimanui nu ii plac nucile uscate sau, si mai rau, rancede. Nucile, alunele, semintele - toate sunt bogate in grasimi sanatoase. Uleiurile delicate pe care le contin se pot descompune rapid in prezenta luminii, a caldurii sau chiar a oxigenului. Depozitate corect la temperatura camerei, ele pot rezista maximum cateva luni. 

 

Pentru a le pastra pentru perioade mai lungi de atat, ne putem folosi de congelator. Sertarele intunecate ale congelatorului sunt locuri perfecte pentru depozitarea semintelor de pin sau a nucilor rare pe care le-ai cumparat in cantitate mare si pe care vrei sa le pastrezi chiar si un an de zile (fara sa isi schimbe gustul).

 

Imediat ce le-ai cumparat, transfera-le in pungi cu inchidere ermetica si incearca sa elimini cat mai mult din aerul din punga. Apoi asaza-le in congelator. In cazul in care congelatorul e foarte plin, le poti pastra si in frigider, dar acolo vor rezista doar 6-7 luni. 

 

De fiecare data cand vrei sa folosesti o parte din ele, nu uita sa le scoti de la rece cu cateva ore inainte si sa astepti sa ajunga la temperatura camerei.