Christina Tosi - 200k followers

Christina Tosi este femeia care a schimbat fata cofetariei din SUA, gratie creatiilor ei inovative: torturile fara glazura, laptele cu gust de cereale si placinta cu unt.

Tosi este bucatar, fondator si proprietar al Momofuku Milk Bar din New York City. Probabil o stiti si din randul juratilor Masterchef sau din cel mai recent sezon al serialului “Chef’s Table”. 

 

good gourd, it's ???? season! welcome back #pumpkinpie cake (missed you ol' fella)!!!

O postare distribuită de christinatosi (@christinatosi) pe


Dominique Crenn - 180k followers 

La 52 de ani, Dominique Crenn este una dintre femeile care au scris istorie in bucatarie. Este prima femeie bucatar din SUA care a obtinut doua stele Michelin, iar in 2016 a fost numita cea mai buna femeie bucatar din lume de catre World’s 50 Best.

Feed-ul ei de Instagram te duce, printre altele, si in culisele lui Atelier Crenn, restaurantul ei din San Francisco.

 

#Repost @leicamyles with @get_repost ・・・ Chef Dominique Crenn, hard at work.

O postare distribuită de Dominique Crenn (@dominiquecrenn) pe

 

April Bloomfield - 173k followers 

Chiar daca nu posteaza atat de des pe Instagram, merita sa o urmariti pe April Bloomfield. April este proprietara unui gastropub din New York: The Spotted Pig, loc in care isi exprima originile britanice in farfurie.
 
Pe Instagram-ul ei veti gasi o colectie impresionanta de poze din calatorii culinare, din New York la Londra, Copenhaga sau Paris.
 
 
 

Nancy SIlverton - 89.4k followers 

 
Nancy Silverton este celebra pentru rolul ei de a promova aluaturile si painea cu maia in SUA.
 
Detinatoare a premiului pentru cel mai bun bucatar american oferit de Fundatia James Beard in 2014, Nancy este co-fondatoarea Osteriei Mozza din Los Angeles, alaturi de Joe Bastianich si Mario Batali. Motiv pentru care pizza si mancarea italiana sunt focusul principal al feed-ului ei de Instagram.
 
 

A solid weekend read via @lamag ✨ link in bio ✨ ????: @jasonjoycepix

O postare distribuită de Nancy Silverton (@nancysilverton) pe

 

Ana Ros - 28.5k followers 

Ana Ros este mandria gastronomica a Sloveniei. Anul trecut a fost numita cea mai buna femeie bucatar din lume de catre World’s 50 Best, in timp ce restaurantul ei, Hisa Franko, situat la peste 100 de kilometri de Ljubljana, a obtinut locul 69 in topul celor mai bune 100 de restaurante din lume. 

Pe Instagram isi expune viata de zi cu zi, plina de preparate delicioase, workshop-uri si intalniri cu alti bucatari celebri.

 

New baby on board of #hisafranko - #christmas seduction

O postare distribuită de ana ros (@anaros40) pe