Sos clasic de rosii

I se spune clasic dintr-un singur motiv: nu ai cum sa dai gres cu sosul de rosii pe pizza. Pe cat de simplu este sa-l cumperi din supermarket, pe atat de usor e sa-l faci in casa. Amesteca 1 ½ cani de bulion, 1 catel de usturoi pisat si 1 lingura de otet balsamic, asezoneaza cu sare si piper si sosul e gata. Optional, il poti trece putin si prin blender.

 

Pesto cu ce ai prin casa

Pesto nu merge de minune doar in combinatie cu pastele, ci si pe blatul de pizza. Si, la fel ca si in cazul sosului de rosii, poate fi cumparat, dar e mai bun facut in casa. In plus, este atat de versatil, ca il poti face cu orice verdeturi ai prin casa. Asadar, ia 3 cani de verdeturi cu frunze (fie busuioc, patrunjel sau spanac) si proceseaza-le in blender cu 2 linguri de masline, 2 catei de usturoi, plus sare si piper. Dupa ce ai pus sosul pe blatul de pizza, adauga felii de rosii si mozzarella. Nu-ti trebuie nimic mai mult. :-)

 

Sos cu usturoi si oregano

Daca nu ai mai mancat usturoi pe pizza, acum e momentul. Incalzeste ½ cana de ulei de masline si 6 catei de usturoi intr-o tigaie, la foc mic. Scoate-l de pe foc si amesteca-l cu ¼ cana de oregano tocat (proaspat, daca se poate) plus sare si piper. Este un sos perfect pentru o pizza cu legume sau cu branza.