Legumele si frunzele tinere, care apar imediat ce primavara isi intra cu adevarat in rol, sunt printre cele mai gustoase. Dar cum le putem pregati astfel incat aromele lor sa se intensifice si sa iasa si mai mult in evidenta in cadrul unui preparat? Va impartasim astazi 3 modalitati simple de a evidentia aromele legumelor, pe care le puteti pune in practica in bucatariile caselor voastre.

 

Adauga sare

Nu exista leguma care sa nu se potriveasca de minune cu putina sare. Sarea scoate in evidenta aroma unei rosii gustoase sau a unei ridichii proaspete. Nu uitati de ea atunci cand pregatiti legumele si tineti intotdeauna la indemana niste sare de mare (o puteti adauga in cantitate mica, la final, imediat dupa ce ati terminat de pregatit reteta cu pricina). 

 

Adauga grasimi

Uleiul de masline este foarte bun, dar untul de calitate este cel care scoate cu adevarat in evidenta gustul unei legume. Pregatesti legumele la tigaie sau la cuptor? Nu uita sa adaugi si niste unt. Imediat ce s-a topit, ia untul cu lingura si stropeste legumele din nou, din cand in cand. Vei observa diferenta. O alta varianta delicioasa este sa servesti legumele alaturi de un sos pe baza de unt 

 

Adauga lactate

Foloseste smantana cu legumele gatite la abur sau fierte, branza peste salatele cu legume crude si nu numai, dar mai ales parmezan. Parmezanul, prin gustul umami pe care il detine, scoate in evidenta dulceata legumelor atunci cand este presarat peste acestea. Este unul dintre ingredientele pe care orice foodie ar trebui sa il aiba in frigider asa ca alege unul de calitate si asigura-te ca il ai la indemana, in bucataria ta.