Saptamana trecuta, am participat la o seara de gatit raw-vegan alaturi de Andreea Mihalcea de la „Totul despre raw”. Locul de joaca a fost Life Boutique, un restaurant micut, deschis de curand pe Iancu de Hunedoara nr 37, unde gasesti smoothie-uri, sandwich-uri, salate si supe si dulciuri din retete proprii. Andreea, cu energia ei molipsitoare, ne-a demonstrat ca bucataria raw-vegana nu cere prea mult timp si este absolut gustoasa. In plus, este excelenta pentru intarirea organismului, pentru slabire si pentru eliminarea toxinelor.

Asadar, meniul recomandat de Mihaela si degustat de noi a fost urmatorul:
1. Un smoothie auto-imunizant, sa ne pregatim cum trebuie pentru iarna (atat de delicios incat am mai cerut inca o portie)
2. O supa crema de morcovi aromata cu mirodenii indiene si arabesti (extrem de fina si de gustoasa)
3. Batoane energizante pentu zilele cand nu vrem sa mergem la munca sau pentru momentele cand nu avem chef sa ne mai ducem la sala (cine a incercat mai multe deserturi raw-vegane, stie care este „marele” lor dezavantaj: nu te poti opri din mancat)

Iata si retetele:
1. Smoothie auto-imunizat
Ingrediente: Patrunjel, spanac, mere, pere, banane, catina uscata, apa Kangen.
Preparare: Se amesteca toate in blender sau in robotul de bucatarie.

2. Supa de morcovi
Ingrediente
: 300 g morcovi, 2 rosii, 100 g ceapa, 100 g praz, 100 g dovlecel, 30 ml ulei de masline, curry dulce, cajun spice, sare roz de Himalaya, 600 ml apa.
Preparare: Reteta asta e vegana pentru ca e iarna si noua ne e frig iarna Se toaca ceapa si prazul si se inabusesc in uleiul de masline. Se adauga morcovul, rosia si restul ingredientelor, se toaca si ele si se gatesc 15 minute la aproape 100 de grade. Mixam, servim. O nebunie colorata.

3. Batoane energizante
Ingrediente: 250 g nuci romanesti hidratate, 250 g migdale hidratate, 60 g nuca de cocos, 40 g cacao, 50 g faina de cocos, 40 g stafide, 100 g curmale hidratate.
Preparare
: Mixam totul in robotul de bucatarie.

Multumim Andreea pentru invitatie, Life Boutique pentru gazduire si Marius Dragne pentru fotografii.