Cu cateva zile in urma, opt chefi europeni s-au strans in Milano, la restaurantul Joia, primul restaurant vegetarian recompensat cu o stea Michelin. Aici,  ei au participat la o competitie gourmet, "The Vegetarian Chance Festival", menita sa aleaga cel mai bun preparat vegetarian. 

Castigatoare a fost chef Daniela Cicioni din Italia, specializata in mancare vegana si raw. "Imi gasesc inspiratia in mediul inconjurator", a spus ea. "In lacul Como sunt multe branzeturi cu ierburi proaspete. Eu am inlocuit branza cu migdale fermentate, care sunt similare cu lactatele ca textura si gust".

"Nu trebuie sa devenim toti vegetarieni", a spus un alt chef participant la competitie. "Cel mai important este sa ne reechilibram dieta, care este mult prea concentrata pe proteinele animale". 

Cei opt chefi au demonstrat ca mancarea vegetariana poate sa fie gourmet si merita sa fie pusa la acelasi nivel ca mancarea pe baza de carne sau peste. Imaginile via www.finedininglovers.com vorbesc de la sine: