Atunci cand mergi la cumparaturi, trebuie sa fii foarte atent la cum arata coroana. Iti poti da seama foarte usor daca este proaspata sau nu. In primul rand, trebuie sa aiba o culoare verde uniforma – fara zone mai uscate, galbene, iar tulpina trebuie sa fie ferma, semne ca nu a stat prea mult pe rafturile magazinului. 

Inainte sa-l gatesti, trebuie sa stii ca si tulpina este comestibila, asa ca nu o arunca. Curat-o foarte bine, inlatura-i stratul superior si tai-o felii. Apoi, gateste-o laolalta cu coroana.

Broccoli poate fi consumat si crud, dar are o aroma mai puternica atunci cand e gatit, mai ales ca garnitura. Iti prezentam 4 moduri diferite prin care il poti prepara.

La aburi pe aragaz

Cel mai sanatos mod prin care poti prepara broccoli este la aburi. Astfel, isi pastreaza intact atat gustul cat si nutrientii continuti. Cum procedezi? Pune apa la fiert intr-o oala mai mare. Deasupra, pune o strecuratoare speciala pentru gatit la aburi. Ai grija ca apa sa nu depaseasca baza acesteia. Pune broccoli si acopera totul cu un capac. Din cand in cand, verifica sa vezi daca sunt gata. 

Ai nevoie doar de putin unt sau ulei de masline si sare si deja ai o garnitura delicioasa.

La aburi in microunde

Este la fel de simplu ca si pe aragaz. Pune broccoli intr-un vas special pentru microunde, adauga cateva linguri de apa, acopera-le cu un capac si pune-le 2-3 minute la temperatura ridicata. 

Sote

Dupa ce ai spalat bine, lasa-l sa se usuce complet. Apoi, ia o tigaie si pune putin ulei in ea. Adauga buchetelele de broccoli si un varf de cutit de sare de mare. Amesteca bine. Adauga dupa un minut si tulpinile si continua sa amesteci pana prind o nuanta de verde deschis. 

Prajit

Incalzeste cuptorul la 200 °C . Arunca buchetelele si tulpinile de broccoli, presara putina sare deasupra si lasa-le sa stea la cuptor intre 20 si 25 de minute. Acestea vor prinde o culoare maronie si vor fi crocante.