1. Nu le tai corect
Legumele trebuie taiate la aceeasi dimesiune ca sa se coaca bine si uniform. In special cand vine vorba de legumele mai tari, care necesita mult timp la cuptor. Cat despre legumele de dimensiuni mici, acestea pot fi puse intregi. Morcovii, de exemplu, rosiile cherry, ceapa., usturoiul. Usturoiul la cuptor, un deliciu de sezon. Cum sa-l prepari in 3 pasi simpli

2. Nu le acoperi bine cu ulei
Dupa ce le-ai taiat, legumele trebuie invelite intr-un strat de grasime, fie el unt sau ulei de masline. Greseala pe care o poti face la acest capitol este sa folosesti aceleasi cantitati la toate legumele. Ciupercile, vinetele absorb mai mult ulei si e nevoie sa folosesti mai mult. Ai grija totusi sa nu faci excese si sa obtii o mancare prea grasa.

3. Aglomerezi tigaia
Legumele trebuie sa aiba suficient spatiu ca sa se coaca bine si sa ramana crocante. Daca le inghesuiesti in tigaie, acestea vor iesi moi si nu se vor rumeni.

4. Nu le amesteci deloc
Legumele nu trebuie sa stea nemiscate in cuptor, din contra. Ca sa se gateasca uniform si ca sa nu se lipeasca de fundul tavii, e bine ca din cand in cand sa le amesteci.

5. Nu pui suficiente condimente
Legumele au nevoie de un plus de gust. Ierburi, condimente, sare, piper, asigura-te ca le pui de toate inainte sa le pui la cuptor.