1. Gourmandelle.com
Are doar 21 de ani, dar si-a dezvoltat pasiunea pentru un stil de viata sanatos si a transformat-o intr-un blog pe care trebuie sa-l urmaresti. Ruxandra Micu de la Gourmandelle te invata sa mananci mai bine, mai frumos si cu o pasiune nemarginita pentru bunul gust. La varsta la care alti tineri mananca junk-food si nu pun mare pret pe sanatate, ea si-a creat un stil de viata demn de toata admiratia.

Am descoperit-o prin campania Meatless Friday, la care a fost mai mult decat fericita sa adere, si am invatat de la ea ca poti sa te educi si sa traiesti frumos oricand, indiferent de varsta sau de ritmul nebun al vietii cotidiene. Trebuie doar sa vrei.


2. Blogculegume.ro
Ana-Maria Stanciu lucreaza in turism, iar pasiunea pentru calatorii si-o imparte cu cea pentru mancarea sanatoasa si fotografie. A renuntat la carne cu 12 ani in urma, iar anul trecut a lansat Blogculegume.ro, care a devenit in scurt timp un loc de intalnire pentru oamenii pasionati de mancarea vegetariana si raw vegana. Rasfoindu-i articole, gasesti, pe langa multe retete deliciose, si un mici-ghid de alimentatie si de cumparaturi. E ca o lectie rapida de bien-vivre, la doar un click distanta. Ana-Maria sustine si campania “Meatless Friday”, initiata de Foodstory.ro si Oana Cuzino: “Sunt foarte bucuroasa ca, din ce in ce mai mult, este popularizat si la noi un stil de alimentatie sanatos. Meatless Friday este prima campanie de acest gen din Romania, iar faptul ca multe persoane publice s-au alaturat campaniei este cu atat mai important".


3. Andie's veggies
Te invita sa descoperi lumea plina de gust si arome a mancarurilor vegetariene. Ea te asteapta pe blogul ei, supranumit "vegetarian wonderland", zeci de retete, sfaturi de nutritie si chiar meniuri complete. In plus, ce ne place noua este sectiunea "vegetarian incepator" care te ajuta sa pornesti cu dreptul in lumea vegetarienilor, chiar daca faci asta doar o data pe saptamana.


4. Ligiapop.com
Ligia Pop este una din romancele cu care ne putem mandri. Adepta a stilului alimentar raw-vegan, ea se lupta sa schimbe stilul de viata al romanilor si sa le ofere o alternativa sanatoasa atat pentru trup, cat si suflet. Ea a initiat pe site-ul personal inca din 2010 campania “Mananca Sanatos o Zi pe Saptamana", iar acum sustine si campania Meatless Friday, initiata de Foodstory.ro si Oana Cuzino.


5. Mentasirozmarin.ro
Este un blog pentru vegetarienii gurmanzi scris de catre Andra Constantinescu, o romanca care locuieste la Londra si care scrie cu dragoste despre gastronomie, despre retete vegetariene, vegane si uneori raw-vegane. Despre restaurante vegetariene din lumea larga. Pentru Andra, a fi vegetarian este mai mult decat o dieta – este un stil de viata, iar sloganul “Esti ceea ce mananci” ar trebui sa ne ghideze pe fiecare dintre noi (indiferent daca suntem vegetarieni sau nu) in alegerea meniului de zi cu zi.