Pentru inceput, invata cum sa alegi corect un avocado. Iata cateva trucuri de care trebuie sa tii cont:
Alege un avocado cu coaja intacta, fara zgarieturi sau taieturi. Analizeaza bine si codita. Daca e copt, aceasta se va desprinde cu usurita. Daca nu mai are codita trebuie sa inveti sa il testezi numai dupa fermitatea pulpei.

Ia un avocado potrivit ca marime, cu o coaja nu prea verde si strage-l usor in mana. Un fruct necopt va fi tare ca piatra. In schimb, unul prea copt se va simti prea moale.

Un avocado potrivit de copt va fi ca un burete mai tare si se va simti ca atunci cand iti apesi in plama. Degetele pot sa apese in coaja, dar nu se vor forma gropite in pulpa fructului.

Cum il cureti?

Cu ajutorul unui cutit, taie-l pe lung de jur imprejur. Scoate-i samburele si curata-l bine. Apoi, cu ajutorul unei lingurite, scoate miezul din coaja - va fi mai simplu decat crezi.

Iata cu ce ii poti umple groapa din centru:

1. Otet balsamic

2. Sos salsa
3. Zeama de lamaie si sare
4. Un ou pe care sa il coci in avocado


5. Ton si suc de lamaie

6. Iaurt
7. Bacon

8. Quinoa

9. Seminte de canepa si sare

10. Salata

Iti recomandam si alte retete cu avocado! Spor la gatit.