Sunt gata in mai putin de 15 minute, se fac din doar cateva ingrediente si pot fi solutia perfecta pentru o cina de vara, un pranz la birou sau o petrecere ad-hoc in apartament.

 

Ingrediente:

  • 350 gr spaghetti (sau alte paste lungi)
  • 2 avocado copti, taiati pe jumatate, fara coaja si sambure
  • ½ cana frunze de busuioc proaspat
  • ½ cana frunze de baby spanac
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 1 lingurita de sare
  • ¼ cana ulei de masline
  • Optional: parmezan, rosii cherry sau busuioc tocat

 

Instructiuni:

Pune apa la fiert intr-un bol si adauga un sare. Cand da in clocot, adauga pastele si gateste-le conform instructiunilor de pe pachet (intre 8 si 10 minute pentru al dente). Intre timp, ocupa-te de sos.

Amesteca intr-un blender cei doi avocado, busuiocul, spanacul, usturoiul, zeama de lamaie si sarea. In aproximativ un minut ar trebui sa obtii o pasta omogena. Adauga uleiul de masline si amesteca din nou la blender. Transfera sosul intr-un bol curat.

Incinge un strop de ulei in masline intr-o tigaie si adauga pastele dupa ce s-au fiert. Adauga sosul de avocado si amesteca totul rapid, timp de cateva secunde. Ia pastele de pe foc si serveste-le imediat (adauga parmezan, rosii cherry sau busuioc pentru mai mult gust).

Poti pastra pastele in frigider pana la trei zile.

 

Pofta mare!