Ingrediente:

  • 450g Penne Barilla
  • 450g creveti mari curatati
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1 lingurita fulgi de chili
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa medie tocata marunt
  • 800g rosii taiate cubulete in conserva, cu tot cu lichid
  • 235 ml vin alb sec
  • 3 catei de usturoi tocati marunt
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 5g patrunjel proaspat
  • 1/2 lingura busuioc proaspat, tocat marunt

Mod de preparare:
Pune apa cu sare la fiert.

Intr-un bol de dimensiune medie, amesteca crevetii cu 1 lingurita de sare, 1 lingurita de piper si fulgi de chili.
Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, pusa la foc mediu-inspre mare. Soteaza crevetii pana sunt gata, aproximativ 2 minute.
Transfera-i apoi cu o paleta pe un platou mare si lasa-i sa stea deoparte.

Adauga in aceeasi tigaie ceapa si soteaz-o, pana devine transparenta - aproximativ 5 minute.
Adauga apoi rosiile cu sucul lor, vinul, usturoiul si oregano si amesteca bine pana ce sosul se ingroasa - aproximativ 10 minute.

Intre timp, gateste pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, scurge-le si amesteca-le in sosul de mai sus. Adauga crevetii si continua sa amesteci.

Inlatura tigaia de pe foc si adauga patrunjelul si busuiocul. Asezoneaza cu sare, dupa gust.

Ingrediente pentru 8 persoane
Timp de preparare: 35 minute